BodyTalk
Op maat gemaakt voor jou
BodyTalk sessie zijn gemakkelijk, veilig en comfortabel; ze worden uitgevoerd met de cliƫnt volledig aangekleed. Een BodyTalk sessie duurt gemiddeld tussen 15 en 45 minuten. De duur van de sessie geeft geen indicatie over de kwaliteit van de sessie of de resultaten die optreden, aangezien de meest eenvoudige sessies vrij diepgaand kunnen zijn. Het lichaam/geest complex weet precies hoeveel veranderingen en correcties kunnen gebeuren in die sessie en zal aangeven wanneer de sessie gedaan is.

Achtegrond en communicatie
Jij en je BodyTalk therapeut beginnen meestal je sessie met het bespreken van je gezondheidstoestand en welke andere persoonlijke problemen je wilt aanpakken. Daarna kan je relaxen op de behandeltafel terwijl de therapeut zacht je arm vastneemt om ja/nee communicatie te krijgen. Deze ja/nee communicatie wordt ook neuromusculaire feedback genoemd en is gelijkaardig aan toegepaste kinesiologie. Door te begrijpen dat je lichaam een eigen aangeboren kennis bezit, is de therapeut in staat om snel en enevoudig aan je lichaam te vragen welke communicatiecircuits minder goed of niet meer werken en in welke volgorde ze terug hersteld moeten worden om het genezingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen.

Tappen om te synchroniseren en te balanceren
Tappen op het lichaam om te focussen op genezing wordt al eeuwen gebruikt bij sommige holistische systemen zoals yoga. Specifiek voor BodyTalk: tappen op het hoofd zegt aan de hersenen om het verslechterde communicatiecircuit te repareren en op het hart om de nieuwe informatie op te slaan. Dit activeert de hersenen en helpt bij het bevorderen van het eigen vermogen van het lichaam om zijn beste gezondheidstoestand te herstellen en te behouden.

BodyTalk is cumulatief
Omdat je lichaam alle veranderingen die het brein maakt gedurende het tapping prooces onthoudt, betekent dit dat elke formule of circuit dat wordt gecorrigeerd bouwt op de vorige. Je lichaam herinnert zelfs alle BodyTalk sessies het krijgt en je genezingsproces zal verder gaan met elke sessie je krijgt.