BodyTalk
Aangeboren wijsheid van het lichaam
BodyTalk is gebaseerd op het principe dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen op alle niveau's - zoals blijkt uit het feit dat het genezingsproces automatisch start wanneer iemand zich in zijn vinger snijdt of zijn enkel omslaat. Dit automatisch, zelfregulerend proces is deel van de aangeboren intelligentie van het lichaam. De aangeboren wijsheid regelt het algemeen functioneren van het lichaam-geest complex, synchroniseert al de activiteiten en onderhoudt het evenwicht (of homeostase) in het geheel van lichaam en geest.

Stress heeft een invloed op onze gezondheid
Stress heeft een diepgaand effect op het lichaam en zijn mogelijkheid om te genezen en te functioneren op een optimaal niveau. Wanneer iemand voortdurend stress ervaart, kan het de energetische circuits van het lichaam overbelasten, waardoor ze falen of ernstig worden aangetast. Dit is net als teveel apparaten aansluiten op een stopcontact en dan de stroomonderbreker uitschakelen. Je hebt de zekering opgeblazen en moet ze terug herstellen. Veelal kan het lichaam deze ontplofte circuits niet uit zichzelf herstellen, zodat het lichaam verder moet functioneren in een iets minder ideale staat. Uiteindelijk leidt dit tot degeneratie, ziekte en pijn in het lichaam, een teken dat er gewoon achterstand is in het genezingsproces. Stress-gerelateerde ziektes zijn o.a. (maar dit is zeker geen volledige lijst!): hoge bloeddruk, snel hartritme, verteringsproblemen, hormonaal onevenwicht, vermoeidheid, onvruchtbaarheid en alle soorten van immuniteitsproblemen.

Energetische circuits en communicatie
Elke cel, atoom en systeem is in constante communicatie met elke andere cel, atoom en systeem in het lichaam-geest geheel, altijd. Dit houdt communicatie in in het zenuwstelsel alsook in de andere subtiele energiesystemen van het lichaam - zoals meridianen en de elektromagnetische frequenties die worden geproduceert door het lichaam door zijn functioneren. Stress die we ondervinden in ons dagelijks leven kan deze circuits aantasten, verzwakken of de communicatie tussen de cellen en systemen verstoren. BodyTalk helpt om deze energetische circuits en efficiƫnte communicatie snel en effectief te herstellen, wat op zijn beurt het lichaam toelaat snel te herstellen en de achterstand in het genezingsproces weg te werken.

De wijsheid van het lichaam vertrouwen
Zoals het lichaam een wond geneest met een bepaalde volgorde van biochemische, fysieke en energetische reacties, richt het lichaam zich bij alle genezingsprocessen in een bepaalde volgorde. Dit proces is vitaal in het BodyTalk balanceringsproces om de mogelijkheid van het lichaam om zichzelf te genezen aan te zetten op de snelst mogelijke manier.
De BodyTalk therapeut vertrouwt op de leiding van de aanboren wijsheid van het lichaam om niet alleen verzwakte of gebroken communicatielijnen aan te duiden en vast te stellen hoe ze terug te herstellen, maar ook een juiste volgorde te vinden waarin ze hersteld moeten worden. Dit wordt volbracht door een soort neuromusculaire feedback, waardoor de therapeut in staat is om het lichaam ja-neen vragen te stellen en rechtstreeks van het lichaam antwoorden te krijgen over de volgorde om deze communicatielijnen te herstellen.